HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log in  InfoInfo  
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Link Pilihan
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

Most users ever online was 31 on Tue Apr 07, 2015 6:15 pm
Top posters
Juang
 
gaara
 
tolokminda
 
Admin
 
othman
 
faried
 
iltizam
 
masterpiece7070
 
lia
 
Payau Putih
 

Share | 
 

 Salam Perkenalan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Admin
Canselor
Canselor


Posts : 601
Points : 2999
Reputation : 1
Join date : 2010-07-22
Location : Selangor

PostSubject: Salam Perkenalan   Sun Jul 25, 2010 1:41 am

First topic message reminder :

Kenalkan diri anda di sini. Terima kasih kerana menjadi warga eminda.
Back to top Go down
View user profile http://eminda.forumotion.com

AuthorMessage
nazzri
Siswa-siswi
Siswa-siswi


Posts : 25
Points : 2334
Reputation : 2
Join date : 2010-08-15

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Sun Aug 22, 2010 2:19 am

Salam semua

Thanks Gaara atas kata alu-aluan (dan PM). hahaha.

Bukan taknak post ape2. Tapi kebanyakan persoalan dan jawaban dah ade.
Jadi explore je la mane yg perlu dan bermanfaat.
munkin akan post somethin kalau perlu.

terima kasih jugak kat saudara Admin.
bagus forum macam nih. buka minda.


ok. selamat kenalan semua.
Harap yg baik-baik aje di sini.
Salam
Back to top Go down
View user profile
Admin
Canselor
Canselor


Posts : 601
Points : 2999
Reputation : 1
Join date : 2010-07-22
Location : Selangor

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Sun Aug 22, 2010 3:55 am

Salam tuan nazzri,

Terima kasih juga kerana sudi bertandang di sini.

Harap dapat menimba ilmu dari tuan nanti.

Smile
Back to top Go down
View user profile http://eminda.forumotion.com
gaara
Sarjana
Sarjana


Posts : 1003
Points : 3364
Reputation : 1
Join date : 2010-07-24
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Mon Aug 30, 2010 9:50 pm

Salam/....


selamat datang saudara fikirman..... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
gaara
Sarjana
Sarjana


Posts : 1003
Points : 3364
Reputation : 1
Join date : 2010-07-24
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Tue Aug 31, 2010 1:54 am

Selamat datang saudara Muhammad........ Very Happy
Back to top Go down
View user profile
gaara
Sarjana
Sarjana


Posts : 1003
Points : 3364
Reputation : 1
Join date : 2010-07-24
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Thu Sep 09, 2010 10:14 pm

Salam....

ke mana saudara iltizam dan masterpieces7070 lama menghilang.....

rindu rasanya..... Laughing


SELAMAT HARI RAYA KEPADA SEMUA.........
Back to top Go down
View user profile
kaka
Siswa-siswi
Siswa-siswi


Posts : 1
Points : 2273
Reputation : 0
Join date : 2010-09-21

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Tue Sep 21, 2010 3:08 am

Salamun alaikum....

Saya mewakili admin http://wahyuilahi.findforum.net menjempu saudara/i ke forum tersebut untuk berforum…

sekian….
Back to top Go down
View user profile
gaara
Sarjana
Sarjana


Posts : 1003
Points : 3364
Reputation : 1
Join date : 2010-07-24
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Wed Sep 22, 2010 1:40 am

Salam....

saudara admin...

mana saudara payau yang putih...

lama x nmpk die.... scratch
Back to top Go down
View user profile
Admin
Canselor
Canselor


Posts : 601
Points : 2999
Reputation : 1
Join date : 2010-07-22
Location : Selangor

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Wed Sep 22, 2010 2:20 am

gaara wrote:
Salam....

saudara admin...

mana saudara payau yang putih...

lama x nmpk die.... scratch

Salam,

Maaf, saya sendiri tidak tahu.
Back to top Go down
View user profile http://eminda.forumotion.com
lia
Siswazah
Siswazah


Posts : 120
Points : 2428
Reputation : 0
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Wed Sep 22, 2010 4:05 pm

mungkin dia sudah buat blok baru.. Mungkin juga jadi admin blok yang di atas itu.
Back to top Go down
View user profile
gaara
Sarjana
Sarjana


Posts : 1003
Points : 3364
Reputation : 1
Join date : 2010-07-24
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Wed Oct 06, 2010 2:17 am

ramainya guest yang bersembunyi mlm nie.....

hahahahahaha....
Back to top Go down
View user profile
gaara
Sarjana
Sarjana


Posts : 1003
Points : 3364
Reputation : 1
Join date : 2010-07-24
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Sat Oct 16, 2010 5:09 am

gaara wrote:
ramainya guest yang bersembunyi mlm nie.....

hahahahahaha....

keluar lah sekelian kamu dari persembunyian di sebalik guest...

ramai giler mlm nie...... study study
Back to top Go down
View user profile
gaara
Sarjana
Sarjana


Posts : 1003
Points : 3364
Reputation : 1
Join date : 2010-07-24
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Fri Oct 29, 2010 10:05 pm

Salam....

nampaknya masalah dekat forum lama berulang kt sini jugak....

forum nie tak boleh nak di capai dari semua tempat.....

saya boleh capai ia dari laptop saya je...

dari tempat lain kuar error "page cannot be displayed"....

jadi klau ada link baru sila bagi tau....
Back to top Go down
View user profile
dajjal
Siswa-siswi
Siswa-siswi


Posts : 7
Points : 2236
Reputation : 0
Join date : 2010-11-02

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Tue Nov 02, 2010 11:26 am

salam untuk rekan2 di forum ini,
sy dajjal pengen gabung juga bahas islam, quran, dan hadits.
Back to top Go down
View user profile
gaara
Sarjana
Sarjana


Posts : 1003
Points : 3364
Reputation : 1
Join date : 2010-07-24
Location : Malaysia

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Tue Nov 02, 2010 11:17 pm

dajjal wrote:
salam untuk rekan2 di forum ini,
sy dajjal pengen gabung juga bahas islam, quran, dan hadits.

selamat datang....

tapi forum nie da kn block....

ramai yg tak dpt nk masuk da ke forum nie
Back to top Go down
View user profile
dajjal
Siswa-siswi
Siswa-siswi


Posts : 7
Points : 2236
Reputation : 0
Join date : 2010-11-02

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Sun Nov 14, 2010 10:37 am



selamat datang....

tapi forum nie da kn block....

ramai yg tak dpt nk masuk da ke forum nie[/quote]


iya sy masuk aja beberapa kali login dari email lagi,
oya sy dr indonesia, papua-jayapura. afro
Back to top Go down
View user profile
Admin
Canselor
Canselor


Posts : 601
Points : 2999
Reputation : 1
Join date : 2010-07-22
Location : Selangor

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Thu Nov 18, 2010 6:33 pm

Salam dan selamat datang dajjal.

Forum ini mengalami masalah akses oleh pengguna2 di malaysia. saya sendiri tak tahu kenapa. namun, hari ini saya boleh akses melalui cara tertentu.

harap kita dapat berforum seperti biasa.

terima kasih atas keprihatinan forumer semua.
Back to top Go down
View user profile http://eminda.forumotion.com
dajjal
Siswa-siswi
Siswa-siswi


Posts : 7
Points : 2236
Reputation : 0
Join date : 2010-11-02

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Fri Nov 19, 2010 9:35 am

Admin wrote:
Salam dan selamat datang dajjal.

Forum ini mengalami masalah akses oleh pengguna2 di malaysia. saya sendiri tak tahu kenapa. namun, hari ini saya boleh akses melalui cara tertentu.

harap kita dapat berforum seperti biasa.

terima kasih atas keprihatinan forumer semua.

terima kasih, untuk masalah tidak bisa mengakses eminda mungkin bisa dengan menggunakan os linux setiap on line.
saya pernah masuk forum yang diblokir, pake windos tidak dapat akses, tapi kalo linux dengan mudah mengakses forum itu.
saya tertarik forum ini karena ada rekan-rekan yang menolak hadits, demikian juga saya yang menganggap quran sudah jelas tidak perlu lagi ada penjelasan yang diriwayatkan.

salam untuk anda
Back to top Go down
View user profile
lia
Siswazah
Siswazah


Posts : 120
Points : 2428
Reputation : 0
Join date : 2010-08-17

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Sun Nov 21, 2010 6:58 am

Dajjal? Ee takutnya
Back to top Go down
View user profile
faried
Sarjana
Sarjana


Posts : 524
Points : 2874
Reputation : 0
Join date : 2010-07-26

PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Sun Nov 21, 2010 7:45 am

Salam kenal dajjal.

Saya juga dari Indonesia, tinggal di Sulawesi Selatan.

Kapan-kapan kita dapat ketemu, kalau kebetulan transit atau singgah di Makassar.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Salam Perkenalan   Today at 7:30 pm

Back to top Go down
 
Salam Perkenalan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Abdul Salam al-Maliki: distribution of the ration card Altamonah worn per basket will begin during the next two months
» Abdul Salam Al-Maliki: the Government will take urgent steps to strengthen the Iraqi dinar
» Arabic fonts and Calligraphy
» Cool Tidbits
» 20th May 2012- Newark - California : Fundraising event Masjid Darussalam

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
E-Minda :: Minda :: Mesra-
Jump to: